fbpx
Home Bisnes PG Mall – ‘Shop, Share & Earn’ Dengan ‘Forever Cash Back’

PG Mall – ‘Shop, Share & Earn’ Dengan ‘Forever Cash Back’

by NoKomen
338 views
PG Mall Malaysia #1 e-Commerce Platform

 

Apabila disebut PG Mall, rasanya tentu ramai yang sudah tahu ia merupakan platform membeli-belah dalam talian yang semakin mendapat perhatian serta menjadi bualan di bibir-bibir netizen.

Dikendalikan oleh PG Mall Sdn Bhd dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn Bhd, laman jual beli ini sebenarnya telah dibangunkan pada 2017 lagi di mana sejak itu ia menjadi pesaing sihat kepada beberapa platform e-dagang popular  terkini.

Bezanya PG Mall, diasaskan oleh anak tempatan dan kerana itu jugalah apabila anda membeli-belah di sini, anda bukan sahaja menyokong usahawan tempatan, produk tempatan tetapi lebih penting anda dapat membeli produk pada harga mampu milik.

Atas sambutan yang meningkat setiap hari, PG Mall kini merupakan platform e-dagang nombor 1 Malaysia malah berada pada kedudukan ke-3 sebagai e-commerce pilihan rakyat Malaysia.

Buktinya disokong oleh laporan yang dikeluarkan oleh  iPrice Insight di mana pada carta di bawah jelas menunjukkan PG Mall meninggalkan jauh beberapa syarikat pesaingnya yang popular.

Syabas rakyat Malaysia. Jika kita tidak menyokong produk kita siapa lagi. Betul tak?

Barangkali ada yang tertanya-tanya bagaimana dalam masa tiga tahun penubuhnnya PG Mall berjaya mendapat kedudukan terbaik dalam senarai tersebut?

Sudah tentu kejayaan itu banyak bergantung pada cara pemasarn unik yang diperkenalkan oleh pihak pengurusan PG Mall.

Konsep ‘ConsumerMerchant’ antara contoh yang terbaik di mana ia memperkenalkan model perniagaan ekonomi perkongsian keuntungan.

Dicipta dari gabungan kata hibrid ‘Consumer’ dan ‘Merchant’ melalui cara perniagaan ini ia memberi peluang kepada pengguna atau pembeli menjadi usahawan di bawah payung PG Mall.

Sesiapa yang mendaftar sebagai ‘ConsumerMerchant’ PG Mall memberi kuasa kepada mereka untuk menjadi usahawan sebagai rakan niaga jangka panjang di mana mereka ditawarkan ganjaran pengembalian wang berterusan melalui cara yang dinamakan ‘Forever Cash Back’ atau ‘Cashback Selamanya’.

 

Bagaimana caranya?

Tak susah mana pun. Yang penting korang memperkenalkan seorang rakan niaga. 

Apabila korang  merujuk pembeli baru untuk membeli-belah, korang dapat ganjaran sebanyak 3.5%. Jadi, semakin banyak rujukan yang dibelanjakan, semakin banyak wang tunai yang akan diterima oleh pengadil (pengenalan), di samping pulangan tunai yang diperoleh dari pembelian peribadi.

Pendekata, apabila korang ‘Shop, Share & Earn’ si pembeli atau introduser yang kongsikan pautan rujukan mereka ke rujukan rakan mereka, akan memperoleh pulangan tunai sebanyak 0.5% dari jumlah pembelian per transaksi.

 

Sell On PG Mall

 

Siapa tak nak duit kan?

Mekanisme sama berlaku untuk rujuan yang kemudian berkongsi pautan unik mereka sendiri kepada pelanggan baru masing-masing.

Itu ceritanya cara mudah nak dapat ganjaran wang tunai tau.

Menariknya lagi, melalui program ‘Merchant Recruitment’  atau ‘Pengambilan Pedagang’ yang diperkenlakan, PG Mall berjaya mengumpul lebih daripada 1 juta pelanggan berpangkalan malah masih meningkat naik di seluruh Asia Tenggara.

Kejayaan itu sudah tentu disokong oleh kerjasama yang dijalankan bersama beberapa rakan e-dompet utama seperti Maybank yang melaksanakan program QR Pay; Touch N Go, Boost, GrabPay, AliPay dan banyak lagi.

Inilah satu-satunya platform yang menjalinkan kerjasama dengan banyak rakan e-dompet sekali gus jadi pembeli tidak perlu khuatir nak membayar. Ia memberi dorongan kepada pedagang untuk menarik lebih ramai pembeli dengan pilihan daftar keluar yang banyak.

Satu perkara yang sudah tentu menarik minat ramai adalah kerana PGMall satu-satunya kedai online yang tidak ada kos untuk menjadi peniaga. Kira  tak perlu peningkan kepala soal modal. Bayaran transaksi cuma 5% termasuk bayaran permulaan. Semuanya ditanggug beres gitu.

Jika korang tidak pandai nak melakukan promosi pun usah khuatir kerana PG Mall mempunyai team yang sering melakukan kempen kreatif jadi memudahkan korang membuat perancangan cara jual beli dengan lebih efektif.

Pada tahun ini, PG Mall sasar untuk mencapai sekurang-kurangnya 10,000 penjual/peniaga menyertai mereka.

Dan dengan integrasi bersama beberapa rakan niaga lain seperti SelluSeller. EasyStore, iStoreiSend, urStore tresGo, Etailer Gateway, Red Dino dan lain-lain, sudah tentu peniaga mempunyai pilihan yang luas untuk membeli-belah.

Bahkan apabila PG Mall bekerjasama pula dengan beberapa perkhidmatan penghantaran antaranya seperti 3PL: Pos Laju, Skynet, Gdex, JnT Express, ABX Express, DHL dan Easy Parcel, pelanggan tidak perlu risau bab penerimaan produk dalam keadaan yang baik.

 

Integration Partners PG Mall

 

Sudah tentu nama-nama perkhidmatan penghantaran yang popular tadi itu tidak mahu nama mereka tercemar gara-gara mendapat komen negatif dari pelanggan seperti barang tidak sampai atau sebagainya.

Yang pasti PG Mall mahu memberikan yang terbaik buat peniaga dan pelanggannya.

Jika korang rasa nak baca lagi dengan lebih terperinci berhubung konsep niaga yang diperkenalkan oleh PG Mall boleh layari  laman-laman web seperti tertera di bawah ini:

 

Website: www.pgmall.my (Klik Gambar Dibawah)

www.pgmall.my



Instagram: PGMall.my

 

Memandangkan kita semua kini masih berada dalam tempoh pemuliihan daripada pandemik COVID-19 apa kata kita tambah pendapatan dan jadi peniaga apatah lagi perniagaan adalah perkara yang penting dalam Islam, malah menjadi satu terminologi yang sering disebut dalam al-Quran.

 

Jom Join PG Mall?

Jom sertai PGMall sebagai peniaga. Daftar DISINI dan selepas berdaftar boleh terus log masuk melalui link seller/pgmall.my

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Sellnow #Goecommerce #joinusnow #Sellonline #sellonpgmall

 


Nokomen.comBerita Terkini Hiburan Sensasi Malaysia

PERINGATAN: 
Nokomen.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia merupakan pandangan peribadi pemilik akaun dan bukan sesekali daripada pihak kami. Segala risiko akibat sebarang komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

5 1 vote
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hye Yoon Kim
June 13, 2020 8:53 pm

This is awesome. Would love to start a shop at PG Mall. Thank you for sharing this information.

SalJohari
SalJohari
June 13, 2020 8:59 pm

PGMall memang best. Baik untuk pelanggan atau penjual. Harga berbaloi dan pulangan boleh tahan…

AIrah
AIrah
June 13, 2020 10:43 pm

Tak sempat lagi nak tengok pgmall ni. NAnti nak join la kita ada buat business keciklan jugak

Fana
Fana
June 14, 2020 10:02 am

Idk ni posting PG Mall ke berapa kali dah. Thanks for sharing.

Sis Lin
June 14, 2020 10:17 am

Siapa yang tak pernah soping di PGmall, silalah cuba, berbaloi dan pulangan cashback dia pasti akan buat kita nak soping lagi dan lagi hehehehe

Fariza Saidin
June 14, 2020 11:24 am

Bagus PG Mall ini selalu ada je promosi yang eilakukan bagi menarik pembeli dan peniaga.

mazharalti
mazharalti
June 14, 2020 11:30 pm

Wow! Ni memang awesme ni… amazing… produknya pelbagai dengan harga yang berpatutan… pastu ada banyak promotion juga cashbacks… terbaiklah…

Halimah
Halimah
June 17, 2020 9:48 am

Ramai dah yg sebut2 psl PG Mall ni mmg bagus pun sambil shopping blh dpt pendapatan sampingan

Sunshine Kelly
Sunshine Kelly
June 19, 2020 6:27 am

Oh yes! nowadays memang best shopping online jer coz ada banyak sales, cashback, and special deals.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x