fbpx
Home Bisnes Bae Bae Diapers: Lampin Halal Jakim Pertama Di Dunia

Bae Bae Diapers: Lampin Halal Jakim Pertama Di Dunia

by NoKomen
1256 views
Bae Bae Diapers: Lampin Halal Jakim Pertama Di Dunia

 

Bae Bae Diapers merupakan produk lampin pakai buang pertama di dunia yang diiktiraf Halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) keluaran syarikat Bio Integrasi Sdn. Bhd.

Halal bukan sahaja mengenai makanan dan minuman tetapi juga sangat sesuai untuk produk penggunaan harian. Ini kerana Halal menekankan kebersihan, keselamatan dan kualiti yang memberikan perlindungan yang terbaik serta selamat digunakan.

Sebilangan besar pengguna menekankan kualiti sesebuah produk tanpa mengetahui sama ada sumbernya Halal atau sebaliknya. Sehubungan dengan itu, Bio Integrasi melancarkan produk penggunaan harian yang halal seperti lampin bayi pakai buang Bae Bae ini selain produk tuala wanita Flowra untuk digunakan dengan selamat.

Syarikat Bio Integrasi Sdn Bhd ditubuhkan pada 8 Ogos 2017 oleh Dato ’Daavid K ​​F Chen dan Dato’ Sri Sharizal Sarip. Matlamat syarikat adalah untuk menyediakan produk Halal berkualiti bagi memastikan pengguna merasa selesa, selamat, bersih dan dijamin bebas dari bahan kimia terlarang.

Bagi memastikan integriti produk halal kami, Bio Integrasi Sdn Bhd telah mengembangkan objektif untuk mengurangkan pencemaran terhadap alam sekitar dan risiko produk tersebut tidak halal atau tidak mematuhi syarat JAKIM untuk perakuan produk halal. Bio Integrasi Sdn Bhd telah melaksanakan Sistem Jaminan Halal (HAS) sejak 2018 untuk semua produk halal.

 

Bae Bae Diapers

Terdapat 3 (tiga) jenis lampin Bae Bae Diapers yang boleh dipilih iaitu Ultra Dry, Space Cuties dan Trendy dengan dua variasi bagi Ultra Dry dan Space Cuties iaitu ‘Tape’ atau ‘Pants’, manakala ‘Pants’ dan ‘Skirts’ bagi Trendy. Dimana kesemuanya mempunyai rekaan dan ciri yang berbeza.

Ukuran dari NB (New Born) -bawah 3kg, S (Small) – 3kg hingga 7kg, M (Medium) – 6kg hingga 11kg, L (Large) – 9kg hingga 14kg dan XL (Extra Large) – atas 14kg.

Ultra Dry dan Trendy boleh diklasifikasikan sebagai lampin kegunaan siang manakala Space Cuties lebih kepada penggunaan di waktu malam.

Pembuatan lampin ini dibuat sepenuhnya secara automatik bagi memastikan tahap kebersihan, standard dan kualiti tertinggi mengikut piawaian pensijilan Halal, ISO 19001, ISO 14001, OHSAS 18001 dan Jakim.

Bae Bae Diapers terus berinovasi dalam penggunaan bahan mentah, selain anti-bakteria, anti-kebocoran reka bentuk dan teknologi ruang angkasa untuk penghasilan lampin yang berkualiti dan terbaik.

Menggunakan bahan teknologi aeroangkasa seperti nanomaterial berasaskan Karbon Antibakteria untuk mengurangkan bau yang tidak menyenangkan akibat sisa bayi dan pengaktifan karbon nanopartikel bagi menghalang pertumbuhan bakteria.

Bebas bahan kimia terlarang dan mempunyai kuasa penyerapan yang sangat lama, selamat dan selesa, mampu bertahan selama 8 hingga 10 jam membuatkan bayi anda tidur dengan nyenyak.

 

Kenapa perlu pilih BAEBAE DIAPERS…

Geplaatst door BaeBae & Flowra – No 1 Halal Baby Diapers & Women Sanitary Pads Exclusive op Zondag 2 augustus 2020

 

Ultra Dry (Tape & Pants)

 

Bae Bae Diapers - Ultra Dry Tape

Ultra Dry Tape

 

Bayi anda akan berasa lebih selesa sepanjang hari dengan Ultra Dry kerana penyerapannya yang cepat untuk menjadikan permukaan kering. Ringan dan nipis, Ultra Dry menggunakan Super Absorbent Polymer yang akan menyerap dan menyebarkan air kencing bayi dengan sekata. Ucapkan selamat tinggal kepada lampin tradisional dan tebal.

 

Bae Bae Diapers - Ultra Dry Pants

Ultra Dry Pants

 

Space Cuties (Tape & Pants)

 

Bae Bae Diapers - Space Cuties Tape

Bae Bae Diapers – Space Cuties Tape

 

Manjakan bayi anda dengan teknologi ruang angkasa terkini. Lampin inovatif ini menggunakan bahan teknologi aeroangkasa nanomaterial berasaskan karbon Antibakteria untuk mengurangkan bau yang tidak menyenangkan akibat sisa bayi dan nanopartikel karbon Aktif untuk menghalang pertumbuhan bakteria.

 

Bae Bae Diapers - Space Cuties Pants

Bae Bae Diapers – Space Cuties Pants

 

Trendy (Pants & Skirts)

 

Trendy Pants

Direka khas untuk kanak-kanak lelaki. Seluar denim yang bergaya dan serba boleh direka untuk menghilangkan masalah memakai dan menanggalkan seluar luar dengan kerap.

 

 

Trendy Skirts

Trendy Skirts

Direka khas untuk kanak-kanak perempuan. Berupa skirt denim yang bergaya dan serba boleh direka untuk menghilangkan masalah memakai dan menanggalkan seluar luar dengan kerap.

 

 

 

Jom ramai-ramai cuba pakaikan anak anda dengan Bae Bae Diapers ini. Tidak diragui dan terbukti Halal diiktiraf oleh Jakim. Produk yang bersih, berkualiti dan paling penting selamat digunakan.

Produk Bae Bae Diapers dan Flawra boleh didapati di Aafiyat Store yg terpilih di seluruh Malaysia, store yang pertama adalah store di i-CityLevel LG-K07, Central i-City 1, Persiaran Multimedia, Seksyen, 7, Jalan Plumbum 7/102, I-city, 40000 Shah Alam, Selangor.

 


Nokomen.comBerita Terkini Hiburan Sensasi Malaysia

PERINGATAN: 
Nokomen.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia merupakan pandangan peribadi pemilik akaun dan bukan sesekali daripada pihak kami. Segala risiko akibat sebarang komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

5 1 vote
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x