fbpx
Home Hiburan Mira Filzah Bukan Setakat Rupa Cantik Tapi…

Mira Filzah Bukan Setakat Rupa Cantik Tapi…

by NoKomen
86 views
Mira Filzah bukan sahaja rupa cantik tapi...

 

Kemain Mira Filzah bukan setakat rupa cantik, pandai pula tu.

Tidak hanya dikurniakan rupa paras cantik, berbakat dan santun, artis popular Mira Filzah juga harus diakui antara wanita yang pintar atau boleh disebut sebagai ‘beauty with brain’.

Di usianya kini 27 tahun dan baru saja melangsungkan perkahwinan dengan arjuna hati, Wan Emir Astar, Mira boleh dilihat sebagai golongan seni yang memiliki segala-galanya.

Bagai tampak sempurna perjalanannya memilih haluan seni sekitar tahun 2013 juga membuahkan hasil. Berjaya mencipta pengaruh dan impak tersendiri, si cantik kelahiran Ipoh, Perak ini mempunyai pesona dan aura yang bukan calang-calang.

Pemilik nama penuh Nur Amirah Filzah Badioezaman ini pernah menjadi pelajar cemerlang menerusi peperiksaan SPM pada tahun 2010.

 

Mira Filzah Duta dan Ikon PTTI

 

Ikon PTTI - Mira Filzah

 

Jadi dengan apa yang diraih selebriti bertudung itu, tidak hairan dia dilantik menjadi duta dan ikon PTTI selaku pusat peningkatan akademi yang memberi fokus membantu pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mendapat keputusan cemerlang sejak awal tahun ini.

“Kolaborasi PTTI dan Mira ini secara jelas mendokong aspirasi yang mahu membantu lebih ramai pelajar berjaya mendapatkan keputusan terbaik untuk SPM.

“Kejayaan cemerlangnya dalam akademik sebelum ini selain posisinya sebagai ikon PTTI juga jelas memberi
signifikan bahawa dengan usaha gigih dan ‘smart’ menelaah pelajaran, kejayaan itu pasti mengekori di hadapan kelak.

“Malah Mira dan PTTI juga optimis nak membantu lebih ramai lagi calon SPM mencipta kejayaan. Mira selama ini juga terus berperanan menyuntik semangat untuk pelajar lebih fokus dengan hal akademik,” kata Cikgu Fana yang juga Ketua Pegawai Eksekutif PTTI Group Sdn Bhd.

Kata Cikgu Fana lagi atau nama sebenarnya Siti Farhana Abu Osman, PTTI dan Mira sendiri percaya sesuatu perkara bermanfaat itu wajar dikongsi untuk semua terutama bakal calon SPM.

“Nilai sebuah kehidupan manusia itu tak bererti jika tidak memberi manfaat kepada orang lain. Khusus juga dalam hal akademik, manfaat yang diperoleh patut disebarkan,” katanya.

 

Mira Filzah dan Cikgu Fana PTTI

 

Cikgu Fana juga berpandangan bahawasanya Mira dilihat perlambangan tepat yang mampu memberi inspirasi kepada semua golongan termasuk pelajar.

“Perkahwinannya baru baru ini juga tular. Ada saja cerita perkahwinannya yang dikongsi di media sosial. Pendek kata, Mira Filzah mempunyai aura dan impak besar. Lalu dengan kejayaan diraihnya sewaktu belajar dan menduduki SPM hingga kini menempa nama sebagai anak seni, kita turut mahu lebih ramai lagi pelajar SPM berjaya sepertinya.

 

BACA: Mira Filzah Bakal Berkahwin Oktober?

 

“Kita mahu lebih banyak kisah kejayaan SPM diraih kelak tular juga. Tanpa sedar figura seni terkenal ini memberi inspirasi kepada ramai golongan. Peranannya sebagai ikon PTTI juga banyak memberi aspirasi, inspirasi dan cetusan semangat kepada ramai pelajar.

“Dengan apa yang dilalui dan dicapainya kini, dia boleh dianggap sebagai wanita berjaya. Tanpa perlu terlalu beriya-iya nak kelaskan dia sebagai itu ini mahupun menyebut dirinya selaku individu yang banyak memberi inspirasi dan simbolik semangat, kita memang tahu dirinya cukup menginspirasikan ramai,” kata Cikgu Fana lagi.

PTTI yang ditubuhkan sekitar tahun 2016 sudah berjaya melahirkan lebih 100,000 orang pelajar lulusan SPM dengan keputusan cemerlang hingga tahun lalu

“Ketika ini kami ada 25 tenaga pengajar di PTTI. Menerusi formula kepakaran yang ada beserta formula dan teknik berkesan membimbing pelajar, kami sentiasa optimis membantu mereka yang akan berdepan dengan SPM”.

Formula dan teknik itu termasuk memberi bimbingan calon SPM untuk memahami langkah demi langkah terhadap sesuatu konsep ilmu dengan cepat, menguasai topik dengan mudah dan menghafal dengan senang. Tak ketinggalan memahami teknik khas untuk skor dalam peperiksaan.

 

Ikon PTTI, Mira Filzah bersama Siti Farhana atau Cikgu Fana

 

Perjuangan dan misi PTTI mahu lebih ramai pelajar SPM terutamanya bangsa Melayu skor dalam SPM. Kami percaya setiap pelajar ada potensi untuk berjaya dan kami boleh bantu menjadikan ia kenyataan.

“Kehadiran Mira sebagai ikon PTTI juga menjadi nilai tambah kepada visi dan misi yang ingin dicapai,” katanya.

Sekalipun tahun ini, Malaysia diuji dengan pandemik Covid 19 hingga sesi persekolahan terbantut beberapa bulan, perjuangan menempuhi SPM tetap diteruskan.

Tinggal sekitar tiga bulan lagi peperiksaan SPM akan menjelma yang dijadualkan pada 6 Januari 2020. Peperiksaan percubaan SPM pula dijangka berlangsung Oktober depan.

Lalu, PTTI dengan berbesar hati serta komited mahu membantu sertak membuka tawaran secara terhad kepada hanya 3000 pelajar yang bakal menduduki peperiksaan SPM di seluruh Malaysia untuk menyertai seminar Last Ultra 100% pada 26 dan 27 September ini.

Bimbingan persediaan secara dalam talian ini dibuka berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat.

Jadi kalau nak berjaya dan jadi seperti Mira Filzah yang pernah menjadi pelajar cemerlang SPM, inilah masa untuk mendaftar secara percuma. Tak perlu bazir masa lagi, tapi ambillah peluang ini untuk mencipta kecemerlangan dalam SPM kali ini.

Ini juga usaha kami di PTTI intuk membantu lebih ramai calon SPM tanpa mengira aliran apa sekalipun yang terkesan akibat pandemik melanda dunia. Alhamdulillah selama ini kami sudah berjaya membantu ramai calon SPM dan usaha itu tak pernah terhenti.

“Masa juga kian mencemburui bakal calon SPM. Alhamdulillah sejak Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasa dari Mac lalu hingga kini ke fasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan, PTTI sudah bantu lebih 20000 calon SPM membuat persediaan menjawab peperiksaan itu kelak,” katanya.

 

PTTI - Last Ultra secara PERCUMA pada 26 -27 September 2020

 

Kata Cikgu Fana lagi yang juga merupakan lulusan ijazah Universiti Putra Malaysia, sejak April hingga Jun lalu, seminar percuma ini sudah dilakukan sebanyak tiga kali.

“Kiranya untuk bulan ini akan menjadi seminar percuma kali keempat dan terakhir kita anjurkan untuk membantu bakal calon SPM.

“Memang ada yang tanya kenapa dibuat seminar begini secara percuma. Tapi itulah bukan persoalan besar yang perlu dijawab. Ada ketikanya ilmu itu juga afdal diberikan tanpa mengharapkan pulangan.

“Namun insyaAllah daripada cara beginilah kita percaya akan lebih ramai lagi melanggan program pembelajaran dan perkongsian ilmu kami secara berbayar,” katanya.

PTTI selama ini sudah memenangi hati pelajar di pelbagai platform media sosial seperti YouTube, Instagram, Facebook dan Tiktok.

Bagi menyertai seminar Last Ultra 100% ini boleh tekan pautan http://bit.ly/lastultra

 

View this post on Instagram

Mira Filzah Bukan Hanya Cantik Rupa Tapi … Tidak hanya dikurniakan rupa paras cantik, berbakat dan santun, artis popular Mira Filzah juga harus diakui antara wanita yang pintar atau boleh disebut sebagai ‘beauty with brain’. Jadi dengan apa yang diraih selebriti bertudung itu, tidak hairan dia dilantik menjadi duta dan ikon PTTI selaku pusat peningkatan akademi yang memberi fokus membantu pelajar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mendapat keputusan cemerlang sejak awal tahun ini. Lalu, PTTI dengan berbesar hati serta komited mahu membantu sertak membuka tawaran secara terhad kepada hanya 3000 pelajar yang bakal menduduki peperiksaan SPM di seluruh Malaysia untuk menyertai seminar Last Ultra 100% pada 26 dan 27 September ini. Bimbingan persediaan secara PERCUMA dalam talian ini dibuka berdasarkan konsep siapa cepat dia dapat. JOM LA BACA GENG, FREE JE! 😝 Klik link di bio "BARU TIDAK SEMESTINYA MENTAH" 🇲🇾 NOKOMEN.COM | BERITA TERKINI HIBURAN SENSASI Berita Hiburan Sukan Gaya Hidup Tips & Tricks Travel Teknologi Trending #nokomen #nokomendotcom #beritaterkinihiburansensasi #bukanpublisiticumaberkongsi #naksorokmenda NAK SOROK MENDA! BERITA TERKINI HIBURAN SENSASI Info terkini dan sensasi, di hujung jari anda hanya di Nokomen! Jom singgah sat! Sharing is caring guys! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ TAG COMMENT SHARE ⛔ Tiada Paksaan Janji Ikhlas 💯 🌐 WEB nokomen.com ♥️ FOLLOW @nokomendotcom for more.⠀ 📌 HASHTAG #nokomen #nokomendotcom There’s always a story behind a story – “Nak Sorok Menda – Nothing to Hide”

A post shared by BERITA TERKINI HIBURAN SENSASI (@nokomendotcom) on

 

Apa Kata Mereka?

 

PTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education TestimoniPTTI Education Testimoni

 

Untuk maklumat lanjut sila layari


Nokomen.comBerita Terkini Hiburan Sensasi Malaysia

PERINGATAN: 
Nokomen.com tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia merupakan pandangan peribadi pemilik akaun dan bukan sesekali daripada pihak kami. Segala risiko akibat sebarang komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun itu sendiri.

5 1 vote
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x